Nieuws

Cruijff volgt Kudus namens Barcelona: 'Maar nog geen concrete interesse'

Cruijff volgt Kudus namens Barcelona: 'Maar nog geen concrete interesse'

30-11-2022 11:59
2

Ajax lijkt met Mohammed Kudus de volgende parel in handen te hebben. De Ghanese uitblinker op het WK in Qatar wordt gevolgd door FC Barcelona, maar van concrete interesse is nog geen sprake. Dat bevestigt technisch directeur Jordi Cruijff namens de Catalanen bij RAC1.

Met twee doelpunten en één assist op het WK trekt Kudus de sterke lijn van de eerste maanden van dit seizoen bij Ajax naadloos door met de Ghanese nationale ploeg. "Ik zag hem een jaar geleden zien spelen en volg zijn carrière bij Ajax op de voet", vertelt Cruijff aan RAC1. "We kunnen op dit moment niet zeggen dat we hem willen, absoluut niet zelfs, maar hij heeft wel onze aandacht."

Bij The Black Stars speelt de multifunctionele Kudus als hangende rechtsbuiten, nadat hij onder Alfred Schreuder bij Ajax werd omgeturnd tot spits. De beste positie voor de nummer tien van origine is onderwerp van gesprek in Nederland. Daar snapt Cruijff weinig van. "Het verbaast me dat er in Nederland wordt gediscussieerd over zijn positie, of hij nu een aanvallende middenvelder is of een spits."

Nu het clubvoetbal stilligt, hoeft men niet aan te nemen dat Cruijff van een vakantie geniet. "Ik kijk bijna elke wedstrijd", besluit de bestuurder, die elke wedstrijd volgt met 'een kladblok op zijn schoot en zijn telefoon op stil'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie