Nieuws

Twitteraar krabbelt terug na uit de hand gelopen Simons-grap

Twitteraar krabbelt terug na uit de hand gelopen Simons-grap

30-11-2022 11:32
1

Twitteraar Rood van Nistelruuij zit met zijn handen in het haar na een uitgelopen grap rondom Xavi Simons. De gebruiker beloofde vijftig cent per retweet of like te doneren aan Amnesty International wanneer de PSV-middenvelder niet in actie zou komen tegen Qatar. Aangezien Simons inderdaad op de bank bleef, zou Rood zo'n negenduizend euro moeten doneren aan het goede doel. Daar ziet hij nu van af.

Op de dag van de wedstrijd tegen Qatar plaatste het parodie-account de volgende oproep: 'Als Xavi Simons vandaag tegen Qatar zijn debuut voor het Nederlands elftal NIET maakt, doneer ik € 0,50 per like/RT aan Amnesty International.' De bijzondere oproep kon vervolgens rekenen op ruim 16.000 likes en meer dan 1.500 retweets. Dat zou erop neer komen dat de Twitteraar zo'n negenduizend euro zou moeten overmaken naar Amnesty.

In een reactie aan het Eindhovens Dagblad laat Rood nu weten het bedrag niet te gaan ophoesten. Hij besluit daarentegen een crowdfundingsactie op te zetten. 'Allen bedankt voor de leuke berichten en mooie donaties! Hoe een uit de hand gelopen grap binnen een paar uur al voor ruim 200 donaties en een mooi bedrag voor het goede doel heeft gezorgd', schrijft hij in een volgende reactie op Twitter.

Op het moment van schrijven staat de teller op een bedrag van 3.375 euro. Het doelbedrag is vastgesteld op een som van 12.500 euro. Doneren kan via deze link

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!