Nieuws

Formule 1-fan Buitink: Ik had afgesproken dat hij een duimpje omhoog zou steken

Formule 1-fan Buitink: "Ik had afgesproken dat hij een duimpje omhoog zou steken"

12-12-2021 22:33 Laatste update: 23:59

Thomas Buitink stond zondagmiddag in de basis bij Vitesse, maar was tegelijkertijd ook bezig met de Formule 1-ontknoping in Abu Dhabi. De spits had met teamgenoot Daan Reiziger afgesproken dat hij een duim omhoog zou steken als Max Verstappen gewonnen had.

Vitesse speelde een thuiswedstrijd tegen het matig presterende Heracles Almelo, met Buitink en Loïs Openda als de twee aanvallers. Buitink laat achteraf in gesprek met ESPN weten dat hij groot fan is van Formule 1. "Mijn vader keek vroeger altijd naar Hamilton en Rosberg. Dat ik dat nu zelf met Max Verstappen mag meemaken dat vind ik geweldig."

Buitink wist dat de beslissing hoogstwaarschijnlijk tijdens de wedstrijd zou vallen, dus bedacht een manier om toch op de hoogte te blijven. "Ik zag aan de zijkant dat er een paar naar mij met een duimpje omhoog zaten. Ik had met Daan Reiziger afsproken dat hij een duimpje omhoog zou steken als het was gebeurd."

Buitink werd gevraagd of hij niet de hele wedstrijd naar de bank aan het kijken was, maar dat viel mee volgens de 21-jarige spits. "Bij de penalty ging ik kijken, omdat het een dood spelmoment was. Ik heb me goed kunnen focussen op deze wedstrijd." Vitesse won de wedstijd uiteindelijk met 2-1, dankzij twee doelpunten van Openda.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!