Nieuws

Huis van Oranje sluit deuren: KNVB schrapt evenement wegens gebrek aan animo

Huis van Oranje sluit deuren: KNVB schrapt evenement wegens gebrek aan animo

30-11-2022 11:05 Laatste update: 11:08

De KNVB schrapt het Huis van Oranje in de Johan Cruijff ArenA voor de wedstrijd van komende zaterdag tegen de Verenigde Staten. De Nederlandse voetbalbond neemt dit besluit wegens gebrek aan animo.

De afgelopen drie groepswedstrijden was het voor supporters mogelijk om de wedstrijden van het Nederlands elftal te volgen op grote schermen in de Amsterdam ArenA en in de AFAS Live. De KNVB besluit hiervan af te zien voor de achtste finale tegen de Verenigde Staten, omdat verwacht wordt dat weinig mensen zullen komen wegens Sinterklaas.

Het is niet uitgesloten dat het Huis van Oranje zijn deuren weer opent wanneer de ploeg van bondscoach Louis van Gaal weet af te rekenen met de Amerikanen en de kwartfinale bereikt. De wedstrijden tegen Ecuador en Qatar waren de volgen in de ArenA en trokken zo'n 30.000 toeschouwers, terwijl er ruimte was voor 42.000 mensen. De AFAS Live werd door 4.000 mensen bezocht bij de openingswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Senegal.

VoetbalNieuws peilde dinsdag bij het duel met Qatar nog de stemming onder de Oranje-supporters in het Huis van Oranje. Bekijk hieronder de video!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!