Nieuws

Vorig negatief record gebroken: historisch slechte kijkcijfers bij Nederland-Qatar

Vorig negatief record gebroken: historisch slechte kijkcijfers bij Nederland-Qatar

30-11-2022 10:25

Het duel met Qatar gaat voor Oranje de boeken in als slechtst bekeken wedstrijd van het Nederlands elftal ooit op een eindtoernooi. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Naar de derde en laatste groepswedstrijd van de ploeg van bondscoach Louis van Gaal in het Al Bayt Stadium in Qatar stemden gemiddeld 3,8 miljoen mensen af. Nog nooit eerder werd een duel van Oranje dermate slecht bekeken. De vorige negatieve records stammen van eerder deze maand.

Waar er nog om en nabij de vier miljoen mensen afstemden op de wedstrijden tegen Senegal (2-0) en Ecuador (1-1) spande het duel met Qatar dus de negatieve kroon. Voorafgaand aan het WK 2022 lagen de gemiddelde kijkcijfers bij een duel van het Nederlands elftal nooit onder de vijf miljoen.

Bij de cijfers moet echter één voorbehoud worden geplaatst: het gaat om een gemiddelde. Op het hoogtepunt van het duel met Qatar stemden zo'n 5,8 miljoen mensen af op NPO1.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!