Nieuws

Schokkend bericht uit Argentinië: Colombiaanse prof (22) overlijdt op training

Schokkend bericht uit Argentinië: Colombiaanse prof (22) overlijdt op training

30-11-2022 10:03 Laatste update: 10:05

De 22-jarige Colombiaanse prof Andrés Balanta is tijdens een training bij zijn Argentijnse club Atlético Tucumán overleden. De speler zakte in elkaar en overleed ter plekke, meldt de club via de officiële kanalen.

In een persbericht wordt het nieuws naar buiten gebracht. 'Atlético Tucumán heeft de pijnlijke plicht om het overlijden van voetballer Andrés Balanta te melden', begint het statement. Het diepste medeleven wordt betuigd aan de nabestaanden van de Colombiaan. Daarnaast reageren de voetbalbonden van Colombia en Argentinië geschokt op het bericht.

Na afgelopen seizoen kampioen te zijn geworden op het hoogste niveau in zijn vaderland, maakte Balanta de overstap naar Atlético Tucumán op huurbasis. Bij de huidige nummer vijf van de Argentijnse competitie kwam hij zeven keer in actie. In eigen land stond de verdedigende middenvelder als groot talent te boek. Hij doorliep nagenoeg alle nationale jeugdelftallen van Colombia.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!