Exclusive

'Kleine kans' voor Amerika tegen 'nog ver van 'totaalvoetbal' verwijderd' Oranje

'Kleine kans' voor Amerika tegen 'nog ver van 'totaalvoetbal' verwijderd' Oranje

30-11-2022 09:39
1

Het Nederlands elftal won dinsdag met 2-0 van Qatar en treft daardoor de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK 2022. In Amerika zijn ze nog niet onder de indruk van Oranje, maar er worden wel twee uitblinkers uitgepikt. VoetbalNieuws geeft een overzicht van de Amerikaanse kranten.

'Nederland heeft nog een lange weg te gaan om naar het niveau van het totaal voetbal van de teams uit 1970 toe te stijgen', schrijft The Washington Post.'Of naar dat van het meer defensieve 'Oranje' dat de finale van het WK bereikte in 2010 en derde werd op het WK in 2014.'

'Voor Qatar leek dit toernooi veel te hoog gegrepen en zij waren ook al uitgeschakeld', vervolgt de krant. 'De 2-0 overwinning van Oranje was een makkelijke, maar het is nog maar te zien wat er gebeurd als zaterdag de Verenigde Staten de tegenstander is.'

Ook in de Verenigde Staten vallen de uitstekende prestaties van Cody Gakpo op, terwijl ook Frenkie de Jong op lof kan rekenen. 'De in goede vorm stekende Cody Gakpo en FC Barcelona-ster Frenkie de Jong droegen Nederland op makkelijke wijze langs gastland Qatar', schrijft Sporting News.

Kleine kans, grote beloning

The Wall Street Journal ziet Oranje als de gedoodverfde favoriet tegen de Verenigde Staten. 'Amerika kan vooruitkijken op een achtste finale waarin de kansen erg klein zijn, maar de beloning die op het spel staat is erg groot: een plek in de kwartfinale van het wereldkampioenschap', schrijft de krant. "We verdienen het om in de positie te zitten waar we nu staan", citeert de krant bondscoach Gregg Berhalter. "En we willen blijven gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!