Nieuws

In Nederland geboren Dest waarschuwt oud-teamgenoten: Ze moeten uitkijken!

In Nederland geboren Dest waarschuwt oud-teamgenoten: "Ze moeten uitkijken!"

30-11-2022 09:08

Sergiño Dest verzekerde zich dinsdag met Amerika van een plek in de knock-outfase. Oranje is in de achtste finale de tegenstander, maar de rechtsback had zomaar ook aan de andere kant van het veld kunnen staan. 

"Geweldig, echt geweldig", reageert Dest tegenover het Algemeen Dagblad. De rechtsback, die dit seizoen door FC Barcelona wordt verhuurd aan AC Milan, is op het WK een vaste bassispeler bij de Verenigde Staten, maar dat had ook anders kunnen lopen.

In 2019 stond de in Nederland geboren Dest voor de keuze tussen Amerika en Oranje. Toenmalig en toekomstig bondscoach Ronald Koeman kon de jeugdexponent van Ajax niet overtuigen. "Nederland is een mooi land en ik ben hier geboren, maar het was mijn gevoel voor Amerika dat er bovenuit stak."

Bij Oranje treft Dest met Matthijs de Ligt, Noa Lang, Daley Blind en Jurriën Timber en Frenkie de Jong een aantal oud-teamgenoten. De rechtsback waarschuwt ze voor Amerika. "Ze moeten uitkijken!", aldus de technisch begaafde verdediger.

Zaterdag om 16.00 uur spelen Amerika en Oranje het duel in de achtste finale van het WK.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!