Nieuws

Memphis heeft liever andere Oranje-aanvalspartner: 'Maar met Gakpo prima klik'

Memphis heeft liever andere Oranje-aanvalspartner: 'Maar met Gakpo prima klik'

30-11-2022 08:21 Laatste update: 09:58

Memphis Depay speelt liever met Steven Bergwijn in de aanval dan met de 'fantastische' Cody Gakpo. Dat laat de aanvaller weten tegenover De Telegraaf. Verder is spits van FC Barcelona blij dat hij weer fit is.

"Ik denk dat er nu een streep doorheen moet en dat ik geen vragen meer hoef te horen 'of ik fit ben'", begint Memphis tegenover het ochtendblad. "Ik heb een aantal heerlijke diepteloopacties gehad en voel me gewoon goed. Wat mij betreft ben ik klaar voor een hele wedstrijd."

Memphis zag Gakpo wederom uitblinken met het scoren van de openingstreffer. Voor de PSV’er was het zijn derde doelpunt in drie wedstrijden op het WK. "Cody is een fantastische speler, een klinische speler", aldus Memphis. "Het is knap dat hij er deze wedstrijd weer staat. En het is fantastisch dat hij dit op dit podium kan doen."

Ondanks de goed spelende Gakpo heeft Memphis de voorkeur voor een andere Oranje-international als aanvalspartner. "Ik heb een prima klik met hem. Maar ik denk dat ik toch het liefst met Steven Bergwijn speel. Die is nog balvaster en dan kan Cody eroverheen komen. Maar we hebben heel veel verschillende spelers met kwaliteiten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!