Nieuws

Keeper Oranje-opponent ziet gelijkenis met Noppert: 'Lang over het hoofd gezien'

Keeper Oranje-opponent ziet gelijkenis met Noppert: 'Lang over het hoofd gezien'

30-11-2022 07:07

Matt Turner was al goed op de hoogte van het Nederlands elftal na afloop van het duel met Iran. De Amerikaanse doelman loofde Cody Gakpo en zag gelijkenissen met Andries Noppert.

"Ik hoop dat we in leven blijven op dit toernooi", begint Turner tegenover de NOS. "We willen verder komen en ons land trots maken. We weten dat wedstrijden moeilijker worden naarmate het toernooi vordert. De komende wedstrijd wordt een grote uitdaging. Nederland heeft een aantal geweldige spelers, onder wie een aanvaller die in topvorm verkeert voor zijn club en land", doelt de doelman op Gakpo, die dinsdag wederom trefzeker was voor Oranje.

Naast Gakpo valt ook Noppert op bij Turner. "Ik ken zijn verhaal, het is een fantastisch verhaal. Het lijkt op het mijne: lang over het hoofd gezien, maar de kans gepakt toen die kwam. Hij heeft zijn kans ongetwijfeld verdiend en ziet die niet voor gegeven aan, zoals ik dat ook niet doe."

Zaterdag 3 december speelt Oranje tegen de Verenigde Staten. Om 16.00 uur vangt het duel aan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!