Reactie

Van Gaal reageert voor het eerst op de VS: 'Dat soort tegenstanders altijd lastig'

Van Gaal reageert voor het eerst op de VS: 'Dat soort tegenstanders altijd lastig'

29-11-2022 22:46 Laatste update: 22:53
1

Louis van Gaal maakt zijn borst nat met het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten. De bondscoach noemt de Amerikanen ‘fanatiek’ en ‘scherp’ op de bal.

Door de overwinning van de Verenigde Staten tegen Iran (1-0) plaatste het zich als tweede van de groep, achter Engeland. Het ging niet van een leien dakje voor The Red, White and Blue, die in de blessuretijd van het duel nog goed weg kwamen door het ontlopen van een strafschop.

"Ik heb ze nog niet gezien, alleen in samenvattingen. Dan heb je geen goed beeld. Maar ze zijn als tweede geëindigd, dan zijn ze ongetwijfeld minder goed dan de nummer 1", aldus Van Gaal bij de NOS. "Ik weet uit ervaring dat wedstrijden tegen landen als de Verenigde Staten en Australië, die we op het WK van 2014 in Brazilië tegenkwamen, altijd heel lastig zijn", aldus de 71-jarige Amsterdammer, die wel een globaal beeld heeft van de VS. "Ze zijn heel fanatiek en scherp op de bal", besluit hij.

De laatste twee wedstrijden van het Nederlands elftal verliepen postief tegen de Verenigde Staten. In 2004 en 2010 won Oranje respectievelijk met 1-0 en 2-1. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!