Nieuws

Antony wijt ziekte aan WK-beleid in Qatar: 'Heb me een paar dagen minder gevoeld'

Antony wijt ziekte aan WK-beleid in Qatar: 'Heb me een paar dagen minder gevoeld'

29-11-2022 22:26

Antony heeft enkele groepstraining van Brazilië overgeslagen en denkt te weten hoe dat komt. Volgens de Braziliaan is de airconditioning de boosdoener.

Niet alleen Antony heeft last van de ziekte maar ook teamgenoten Alisson Becker en Lucas Paqueta. Ook bij het Nederlands elftal was de airco in aanloop naar het duel met Qatar een gespreksonderwerp. Frenkie de Jong gaf aan er last van te hebben.

 "Ik heb me een paar dagen minder gevoeld", vertelt de voormalig Ajax-aanvaller in gesprek met de Braziliaanse tak van ESPN. "Ik was verkouden en had last van een pijnlijke keel. Het kan niet anders dan dat dit een gevolg is van de wijze waarop men hier in de stadions de klimatologische omstandigheden beïnvloedt."

Met het aanzetten van de airco wil Qatar voorkomen dat spelers het te warm krijgen tijdens het spelen van de wedstrijden. In het Arabische land is het momenteel namelijk rond de dertig graden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!