Nieuws

Klaassen: 'Geen enkele ploeg loopt zo even door de groepsfase heen'

Klaassen: 'Geen enkele ploeg loopt zo even door de groepsfase heen'

29-11-2022 20:33
2

Davy Klaassen werd dinsdagmiddag verkozen tot Man van de Wedstrijd. De Ajacied, die in de 66e minuut werd vervangen door Steven Berghuis, zag deze uitverkiezing niet aankomen.

"Daar denk je ook niet over na tijdens zo'n wedstrijd. Ik zou ook niet weten wie het anders moet zijn. Ik ben blij dat we hebben gewonnen, daar gaat het om", zegt hij in gesprek met Voetbal Intenational. De Ajacied is van mening dat Oranje zich na de remise tegen Ecuador (1-1) goed herpakt heeft. "Hier houden we een beter gevoel aan over."

"Ik had de hele wedstrijd het gevoel dat we makkelijk zouden winnen, maar sprankelend was het nog niet", vervolgt Klaassen, die van mening is dat het niet gemakkelijk is om ruim te winnen van Qatar. "Elke wedstrijd wil je tien kansen creëren, maar het is ook wel lastig. Geen enkele ploeg loopt zo even door de groepsfase heen."

Klaassen is er ondanks de uitverkiezing nog niet zeker van dat hij zaterdag speelt. "Hij heeft verschillende types voor iedere positie. Hij kijkt voor iedere wedstrijd tegen wie we spelen en hoe hij het ziet. Hij vertelt van tevoren waarom je wel of niet speelt, dus je kunt achteraf nooit zeggen dat je niet weet waarom je niet speelt", aldus de Ajax-middenvelder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie