Reactie

Taakbewuste Blind over goede individuele wedstrijd: 'Dat zijn goede statistieken'

Taakbewuste Blind over goede individuele wedstrijd: 'Dat zijn goede statistieken'

29-11-2022 19:49

Daley Blind kijkt tevreden terug op de wedstrijd van Oranje, maar vooral ook op zijn eigen prestatie. De linker-wingback kreeg de laatste weken veel kritiek, maar viel tegen Qatar in positieve zin op, blijkt uit de statistieken.

De situatie van Blind is bekend. De verdediger staat er de laatste weken niet zo goed op in Nederland, wat vooral komt door zijn prestaties bij Ajax. Ook in Oranje wilde het nog niet persé vlotten, maar dat gaat steeds beter.

"Ik ben misschien een ander type wingback dan Dumfries, maar volgens mij heb ik goede statistieken", begon Blind bij de NOS."Ik heb vandaag de meeste ballen op Memphis afgeleverd, op Frenkie, de meeste ballen gehad in de derde fase van het veld. Dat zijn goede statistieken."

"De statistieken zijn mooi maar zeggen niet alles, de puzzelstukjes moeten in elkaar vallen. Dat is waar ik het team het meeste mee kan helpen door Memphis en Frenkie die ballen te bezorgen waardoor zij door kunnen voetballen", aldus de taakbewuste Blind, die vooruit kijkt naar het verdere verloop van het WK. "We hebben ons doel bereikt. We gaan nu een nieuwe fase van het toernooi in dus daar kijken we naar uit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!