Reactie

Memphis hekelt vragen over fitheid: 'Daar moeten we het niet meer over hebben'

Memphis hekelt vragen over fitheid: 'Daar moeten we het niet meer over hebben'

29-11-2022 19:23
0

Memphis Depay stond maandag weer eens in de basis bij Oranje. De vedette speelde een verdienstelijke pot, maar had het geluk meerdere keren niet aan zijde. Eén ding is zeker volgens hem: hij is fit en wil het daar niet meer over hebben.

Het was weer even geleden dat Memphis een basisplaats kreeg. "Het is toch anders om in de basis te starten dan om in te vallen", begon de spits van FC Barcelona bij de NOS, die zich goed voelt. "Het voelde goed. Qua fitheid voel ik me goed moet ik zeggen, ik heb veel diepte loopacties kunnen maken, mijn benen voelden sterk. Ademhaling ook. We hebben voor het traject gekozen dat opbouwend was, dus dat is nooit snel genoeg voor mij."

Bij zowel de 1-0 als 2-0 was Memphis betrokken. Zelf kreeg hij ook enkele kansen, maar hij trof geen doel. "Vandaag gaat die bal er helaas niet in, ik kom in posities en probeer dingen te laten gebeuren. Het moet beter nog", vervolgde de creatieveling, die zelf ook weet dat het voetbal niet persé was om over naar huis te schrijven. "We willen mooi voetbal zien, dat willen we allemaal in Nederland. Met vlagen vandaag hebben we goed gecombineerd."

De aanvaller kreeg nog een keer de vraag over zijn fitheid, die hij snel afkapte. "Ik denk dat ik nu gewoon fit ben, daar moeten we het niet meer over hebben. Ik moet me gewoon focussen op goed en belangrijk zijn voor het team. Zo moeten we verder gaan bouwen naar iets moois."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie