Reactie

Van Dijk en Van Gaal geloven nog in WK-zege: 'Wat wij al hebben moeten doen'

Van Dijk en Van Gaal geloven nog in WK-zege: 'Wat wij al hebben moeten doen'

29-11-2022 18:55 Laatste update: 18:58

Het Nederlands elftal deed dinsdag wat het moest doen tegen Qatar. Het won met 2-0, maar van sprankelend spel was geen sprake. Toch zijn Louis van Gaal en Virgil van Dijk eensgezind. Volgens beiden is het geloof in een wereldtitel groot.

Na afloop van de wedstrijd werd Van Gaal gevraagd naar zijn geloof in de wereldtitel. "Wat wij in de groepswedstrijden hebben moeten doen om nummer één te worden met spelers die amper hebben gespeeld, met een De Roon en een Memphis”, begon de bondscoach, die nog meer positieve punten aanwijst. “We hebben zelfs spelers gespaard met Gakpo en De Jong. Dat hebben we goed gedaan denk ik."

Naast Van Gaal was ook Van Dijk gematigd positief over hoe Oranje voor de dag kwam. "Wat we voelen is dat we beter kunnen en moeten, maar nu gaat het beginnen", aldus de captain, die nog steeds aan de wereldtitel denkt. "Ik denk dat het heel duidelijk is dat als we verder willen komen in dit toernooi we beter moeten. We gaan hard werken. Misschien brengt het wat extra in je los nu de knock-out fase gaat beginnen. Het geloof is groot, bij mij en bij de rest van de groep. Uiteindelijk gaat het om de prestaties op het veld."

Wie Oranje gaat treffen is nu de vraag. De nummer twee uit de groep van Engeland, Wales, Iran en de Verenigde Staten wordt de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!