Exclusive

VN Man of the Match: Gakpo gaat geschiedenisboeken in met derde WK-goal

VN Man of the Match: Gakpo gaat geschiedenisboeken in met derde WK-goal

29-11-2022 18:30 Laatste update: 18:45
1

Nederland stelde dinsdagmiddag groepswinst veilig door met 2-0 te winnen van gastland Qatar. Cody Gakpo nam voor de derde keer dit WK de openingstreffer voor zijn rekening. Mede dankzij deze belangrijke treffer is de PSV-aanvaller verkozen tot VoetbalNieuws Man of the Match.

Gakpo was ook in de laatste groepswedstrijd goud waard voor Oranje. De 23-jarige Eindhovenaar schoot in minuut 26 na een fraaie combinatie met Memphis Depay en Davy Klaassen zijn derde WK-treffer in drie wedstrijden tegen de touwen. Hij gaat hiermee de Nederlandse geschiedenisboeken in, want nooit eerder slaagde een Nederlandse voetballer erin om in zijn eerste drie WK-wedstrijden te scoren.

De Oranje-international is in topvorm en haalde, in tegenstelling tot veel ploeggenoten, gedurende de gehele groepsfase een goed niveau. Daarom verdient Gakpo het om uitgeroepen te worden tot VN Man of the Match. In de rust van het duel met Qatar waren de analisten van de NOS ook te spreken over de prestaties van de PSV'er. "Hij is de enige die écht in vorm is", stelde Rafael van der Vaart, die onder de indruk was van het doelpunt. "Het is een heel mooie combinatie. Het lijkt eerst alsof de bal geblokt gaat worden, maar uiteindelijk komt het mooi uit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!