Nieuws

Van Gaal ontvangt kritiek: 'Stond op een gegeven moment versteld van zijn wissels'

Van Gaal ontvangt kritiek: 'Stond op een gegeven moment versteld van zijn wissels'

29-11-2022 18:25

De analisten van NOS zijn niet te spreken over het wisselbeleid van bondscoach Louis van Gaal. Pierre van Hooijdonk en Marco van Basten hadden Xavi Simons graag in zien vallen.

Oranje won dinsdagmiddag met 2-0 van Qatar. Ondanks dat Van Gaal Nederland als groepshoofd naar de volgende ronde leidde, ontving hij toch kritiek. "Op een gegeven moment stond ik versteld van de wissels", zegt Van Hooijdonk aan tafel bij de NOS. "Koopmeiners kwam erin, maar die speelde een slechte wedstrijd. Simons kwam er niet in, je had Malacia erin kunnen brengen. Ik was heel erg verrast over de wissels aangezien Van Gaal had aangegeven dat Simons het goed doet en dat hij wellicht minuten ging maken." 

Van Basten deelt deze mening. "Het was ideaal geweest om zo'n jonge jongen te brengen, met deze stand", zegt hij. "Wanneer breng je hem dan wel? Ik vind het gewoon jammer, dan zie je spelers invallen als Janssen die niet best was, inclusief Koopmeiners en Weghorst." Rafael van der Vaart vond het opmerkelijk dat Luuk de Jong niet ingebracht werd door Van Gaal. "Hij had het wel verdiend. Nu zie je duidelijk dat Luuk alleen mee is als pinchhitter."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!