Senegal stelt plek bij laatste zestien veilig na zenuwslopend duel met Ecuador

29-11-2022 17:59

Senegal heeft zich net als Nederland geplaatst voor de achtste finales van het WK in Qatar. De ploeg van Aliou Cissé eindigde op plek twee in Groep A dankzij een 2-1 overwinning op Ecuador.

Zowel Senegal als Ecuador hadden voorafgaand aan de laatste speelronde nog kans op een plek bij de laatste zestien. Eerstgenoemde land moest winnen, terwijl Ecuador genoeg had aan een gelijkspel. Het werd uiteindelijk een zenuwslopend duel in Qatar. Senegal en Qatar leken af te stevenen op een 0-0 ruststand, tot de Afrikanen op slag van rust een penalty kregen. Ismaïla Sarr bleef koeltjes vanaf elf meter en zette zijn vaderland op voorsprong: 0-1.

In de tweede helft ging Ecuador op zoek naar de gelijkmaker. In minuut 67 slaagden de Zuid-Amerikanen erin om langszij te komen dankzij een treffer van Moisés Caicedo. Hij werkte een corner van dichtbij binnen. Ecuador kon niet lang genieten van de gelijkmaker, want drie minuten later schoot Senegal-aanvoerder Kalidou Koulibaly de 1-2 tegen de touwen. Hierdoor was Senegal weer virtueel door naar de volgende ronde. Met man en macht werd de voorsprong in de slotfase verdedigd. En met succes, de Afrikanen wonnen het treffen met Ecuador met 1-2.

Senegal gaat daardoor met zes punten naar de achtste finales van het WK, achter nummer één Oranje. De Afrikanen spelen hun volgende duel tegen de nummer één uit Groep B, de positie die momenteel bezet wordt door Engeland.