Ten Hag gefrustreerd na verliespartij: Daar heb ik heel veel moeite mee

Ten Hag gefrustreerd na verliespartij: "Daar heb ik heel veel moeite mee"

12-12-2021 21:24 Laatste update: 23:52
Eredivisie 0 Reacties

Erik ten Hag is teleurgesteld in zijn ploeg na het met 1-2 verloren thuisduel met AZ. De succestrainer van Ajax heeft zich enorm geërgerd aan de slechte instelling van zijn spelers.

"We begonnen helemaal niet slecht, maar de honderd procent overtuiging ontbreekt", zegt een duidelijk geïrriteerde Ten Hag in gesprek met ESPN. "De tweede ballen waren allemaal voor AZ, daar heb ik heel veel moeite mee." 

Tijdens de eerste helft was er niet veel te beleven in de Johan Cruijff Arena. "Voor rust is er niet één kans gecreëerd. AZ niet, maar wij ook niet. Daar waren wel de mogelijkheden voor. Dan moet je de wil hebben en dat ontbrak eraan", zegt Ten Hag hierover.

De irritatie bij de Ajax-coach komt vooral doordat hij vindt dat zijn spelers niet genoeg inzet toonden. "Bij beide goals voeren we regels die we hebben niet uit, dan loop je tegen schade aan. Die discipline moeten we opbrengen. Dat moet je altijd in iedere wedstrijd opbrengen, ander krijg je niet het resultaat dat je wenst te halen."

Ajax verloor de wedstrijd uiteindelijk met 1-2, door een late tegentreffer van AZ-invaller Zakaria Aboukhlal. De Amsterdammers kunnen de koppositie zondagavond kwijtraken aan PSV, dat het in Nijmegen opneemt tegen NEC.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie