Transfernieuws

'In kannen en kruiken: Nkunku is vanaf volgend seizoen speler van Chelsea'

'In kannen en kruiken: Nkunku is vanaf volgend seizoen speler van Chelsea'

29-11-2022 16:41 Laatste update: 16:43

Christopher Nkunku vertrekt na dit seizoen naar Chelsea, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Naar verluidt is er al een akkoord tussen RB Leipzig en de Engelse grootmacht over de transfer van de 25-jarige Fransman.

Naast een onderling akkoord tussen de clubs laat Romano bij Caught Offside ook weten dat Nkunku het al eens is geworden met Chelsea over het contract. De 25-jarige Fransman kan op verschillende posities in de voorhoede uit de voeten. Hij maakt tot dusver een geweldige eerste seizoenshelft door, de cijfers liegen niet. Zo produceerde Nkunku al twaalf treffers voor Leipzig in vijftien wedstrijden.

De topscorer van de Bundesliga kampt momenteel wel met een knieblessure. Nkunku liep tijdens de laatste training van de Franse nationale ploeg voor het WK in Qatar geblesseerd na een duel met Eduardo Camavinga. Na onderzoek bleek dat de Franse doelpuntenmachine voorlopig niet in actie zal komen.

Nkunku doorliep de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain alvorens hij in de zomer van 2019 voor een bedrag van dertien miljoen euro de overstap naar Leipzig maakte.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!