Nieuws

Kudus is uitschakeling in 2010 nog niet vergeten: 'Vechten voor sportieve wraak'

Kudus is uitschakeling in 2010 nog niet vergeten: 'Vechten voor sportieve wraak'

29-11-2022 16:14 Laatste update: 16:15

Mohammed Kudus gaat er met Ghana alles aan doen om een plek bij de laatste zestien veilig te stellen in Qatar. De Ajacied hoopt hiermee de pijnlijke uitschakeling tegen Uruguay in 2010 deels weg te poetsen.

Op het WK in Zuid-Afrika wist Ghana de kwartfinale te bereiken. De Afrikanen waren in het onderlinge duel met Uruguay enorm dicht bij de halve eindstrijd. Zo wist het vaderland van Kudus een verlenging af te dwingen en kreeg Ghana in minuut 120 na een handsbal van Luis Suárez een uitgelezen mogelijkheid op de 2-1. Asamoah Gyan slaagde er echter niet in om de bal vanaf elf meter achter Fernando Muslera te schieten. Tot overmaat van ramp verloor Ghana de strafschoppenserie van Uruguay, waardoor het sprookje een dramatisch einde kende.

Kudus is dit moment twaalf jaar later nog niet vergeten. "Ook al is hij geen onderdeel meer van het team, tegen Uruguay spelen we ook voor hem", doelt de Ajacied op Gyan, die de penalty miste tegen Uruguay, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Asamoah is een legende. Ik heb interviews gezien waarin hij nog altijd teleurgesteld is. Pas nog. Dat geeft mij en teamgenoten energie om echt voor hem te spelen en te vechten voor sportieve wraak."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie