Nieuws

Van Hooijdonk pleit voor Simons: 'Dan heb je types nodig die lak hebben aan alles'

Van Hooijdonk pleit voor Simons: 'Dan heb je types nodig die lak hebben aan alles'

29-11-2022 15:55
1

Rafael van der Vaart denkt dat Frenkie de Jong beter tot zijn recht komt als Marten de Roon naast hem speelt. Pierre van Hooijdonk ziet Xavi Simons graag minuten maken bij het Nederlands elftal.

"Nu Marten de Roon speelt heeft De Jong meer rust aan de bal", zegt Van der Vaart in studio van de NOS. "De Roon is iemand die het op kan lossen. Frenkie was heel de tijd de enige. Hij is heel de tijd aan het zoeken en niemand beweegt. Bij balverlies ligt het helemaal open. Frenkie is de enige die durft, maar zijn medespelers moeten de bal ook willen hebben."

"Dan heb je types nodig die lak hebben aan alles en er onbevangen in staan. Simons heeft dat al bewezen bij PSV, vind ik", vult Van Hooijdonk aan. "Vanaf dag één presteert hij daar top. Hij is voor mij de man die dat hier ook bij het Nederlands elftal kan gaan doen. Het zou best kunnen dat hij gaat invallen, ook in de wetenschap dat Memphis geen negentig minuten gaat spelen. Ik zou het leuk vinden als Simons op het toneel komt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!