Interview

De Mos analyseert: Oranje speelt niet goed, ik maak me wel een beetje zorgen

De Mos analyseert: "Oranje speelt niet goed, ik maak me wel een beetje zorgen"

29-11-2022 15:30 Laatste update: 15:47
0 Reacties
Author profile picture

Tom Dieleman

Aad de Mos voorspelde voor aanvang van het WK dat Nederland een zware poulefase wachtte en kreeg daarin gelijk. Toch had de analist meer verwacht van het spel van Oranje. In een exclusief interview met VoetbalNieuws blikt De Mos terug op de afgelopen twee duels, vooruit op de wedstrijd tegen Qatar en benoemt hij dé verrassing aan Nederlandse zijde.

Met de regerend Afrika Cup-winnaar Senegal en het stugge Zuid-Amerikaanse Ecuador, trof Oranje landen al twee landen van behoorlijk formaat in de groepsfase. "Het poule-idee was dat het allemaal makkies waren, maar ik heb een beetje op de rem getrapt", begint De Mos.

"De helikopterview is er in Nederland gewoon niet. Wij denken dat er alleen in Spanje, Argentinië, Brazilië en Engeland gevoetbald wordt. Maar de lastige tegenstanders zijn landen als Ecuador. Die zijn natuurlijk vierde geworden en zij hebben Peru, Colombia en Chili achter zich gelaten, dus het is wel een goede tegenstander."

'Ik maak me een beetje zorgen'

Toch resulteerden de ontmoetingen met Senegal en Ecuador in één zege (2-0) en een gelijkspel (1-1) waardoor Nederland op poleposition ligt voor het bereiken van de laatste zestien op het WK. "Maar we (Oranje, red.) spelen niet goed. Dus ik maak me wel een beetje zorgen voorin. Er is maar één speler in vorm en dat is Gakpo. Dat is te weinig om potten te breken."

Dat Steven Bergwijn naar de bank is verwezen voor het duel met Qatar door Van Gaal, kan De Mos begrijpen. "Hij is totaal uit vorm. Depay moet het nog laten zien of hij fit is. Dus we hebben voorin wel een probleem."

De verrassing van het huidige Oranje?

Zonder aarzelen: "Noppert. Hij doet het heel goed. Ik zit op mijn gemak naar hem te kijken. Of je nou op de bank zit of naar de televisie kijkt, ik voel me op mijn gemak met hem als keeper. Dat is wel fijn."

Of het goed komt tegen Qatar? "Het komt zeker goed. Het wordt 3-0 voor Nederland", aldus De Mos.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie

No Poll