Nieuws

Begrip voor keuzes Van Gaal: 'Denk dat hij al bezig is met de volgende ronde'

Begrip voor keuzes Van Gaal: 'Denk dat hij al bezig is met de volgende ronde'

29-11-2022 15:33 Laatste update: 15:33

Rafael van der Vaart en Marco van Basten begrijpen de wijzigingen in de basisopstelling bij Oranje. Laatstgenoemde is van mening dat bondscoach Louis van Gaal nog altijd zoekende is.

Memphis Depay en Marten de Roon krijgen in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar de voorkeur boven Steven Bergwijn en Teun Koopmeiners van Van Gaal. "Ik heb al vaker gezegd: De Roon is niet mijn type speler. Maar je merkt dat ze iemand in het midden nodig hebben die alles een beetje bewaakt en aan de bal geen gekke dingen doet", stelt Van der Vaart in de studio van de NOS.

"Dan kun je wel zeggen: je speelt maar tegen Qatar. Dat is ook zou, eigenlijk zou je meer aanvallers op moeten stellen, bij wijze van spreken. Maar ik denk dat Van Gaal ook bezig is met de volgende ronde. Dan val je toch terug op hem (De Roon, red.), want het was hiervoor wel slecht", vervolgt Van der Vaart.

Van Basten sluit zich aan bij deze mening. "Van Gaal is zoekende. Het is nog niet zo gegaan dat je kunt zeggen: we laten alles staan, want we zijn tevreden. Het systeem en de manier van spelen zijn duidelijk, maar de vorm is bij een aantal spelers wel ver te zoeken. Het is natuurlijk absurd dat je een week na de competitie een WK speelt. Het voordeel is dat iedereen halverwege de competitie zit. De spelers zijn dus gretig en niet moe, maar het samenspelen is natuurlijk een ingewikkelde kwestie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!