Nieuws

'Nederlands elftal lijkt op de versie van Manchester United dat Van Gaal coachte'

'Nederlands elftal lijkt op de versie van Manchester United dat Van Gaal coachte'

29-11-2022 15:14

De Britse voetbalverslaggever Ian Ladyman ziet gelijkenissen tussen de speelwijze van Oranje en het door Louis van Gaal gecoachte Manchester United. De verslaggever van de Daily Mail vindt dat ze in Engeland niet hoeven te vrezen voor dit Nederlands elftal.

"Hier in Qatar zie ik het Nederlands elftal van Van Gaal een beetje lijken op de versie van het Manchester United dat de 71-jarige gedurende twee frustrerende en grotendeels inspiratieloze seizoenen leidde", zegt Ladyman in gesprek met De Telegraaf. "Het beeld bestaat dat niemand meer heeft gedaan voor het spel in zijn thuisland en in Europa dan Van Gaal. Hij is een vernieuwer en heeft momenteel voor de derde keer de leiding over zijn nationale ploeg."

"Maar de tijd schrijdt voort en zelfs de besten blijven achter", vervolgt de Britse voetbalverslaggever. "Op dit WK worstelde Nederland zich naar een late overwinning op Senegal en speelde het 1-1 gelijk met Ecuador in een wedstrijd waarin het grotendeels de onderliggende partij was."

De mogelijkheid bestaat dat Nederland en Engeland elkaar treffen in de volgende ronde. Ladyman schat de kansen van de nationale ploeg van Engeland dan veel hoger in dan die van Oranje. "Dan zeg ik nu al dat we ons in Engeland niet al te veel zorgen moeten maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!