Nieuws

FIFA komt met statement: 'Kunnen concluderen dat Ronaldo geen contact maakte'

FIFA komt met statement: 'Kunnen concluderen dat Ronaldo geen contact maakte'

29-11-2022 13:10

De openingstreffer van Bruno Fernandes bij het duel tussen Portugal en Uruguay komt definitief niet op naam van Cristiano Ronaldo te staan. Dat heeft de FIFA bevestigd in een statement.

'We gebruikten tijdens het duel tussen Portugal en Uruguay de Connected Ball Technology die in de Al Rihla Official Match Ball van Adidas zit. Met die technologie kunnen we concluderen dat er geen contact werd gemaakt door Cristiano Ronaldo tijdens de openingstreffer', luidt het statement van de FIFA.

'Er werden geen externe krachten op de bal geconstateerd, zoals blijkt uit het ontbreken van een 'hartslag' in onze metinghen. De 500Hz IMU-sensor in de bal stelt ons in staat om zeer nauwkeurig te zijn in de analyse.'

Daardoor blijft het doelpunt op naam staan van Bruno Fernandes. Als de goal wel was toegekend aan Cristiano Ronaldo, dan was de Portugees op gelijke hoogte gekomen met Eusébio, die negen WK-goals maakte voor Portugal. Ronaldo blijft voorlopig nog steken op acht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!