Nieuws

WK-deelname Feyenoorders 'voordeel' voor Slot: 'Dat geeft enorm veel energie'

WK-deelname Feyenoorders 'voordeel' voor Slot: 'Dat geeft enorm veel energie'

29-11-2022 12:53
0

Robert Maaskant ziet het als een voordeel voor Feyenoord en Arne Slot dat Justin Bijlow (Nederland), Sebastian Szymański (Polen) en Alireza Jahanbakhsh (Iran) op een WK actief zijn, maar amper in actie komen. Dat laat de trainer weten tegenover RTV Rijnmond.

"De vraag is of die spelers rust willen. Ik denk dat die gasten gewoon door willen", begint Maaskant. "Bijlow speelt helemaal niet. Dan kan hij misschien een weekje extra rusten, maar dan heeft hij zeker geen twee weken nodig. Dan kan je hem beter zo snel mogelijk weer in zijn ritme brengen en bij de groep betrekken."

Toch is op een WK zijn zonder te spelen geen vakantie, benadrukt Maaskant. "Het enige waar je rekening mee moet houden, ook bij Szymański en Jahanbakhsh, is dat die spelers zo lang van huis zijn en elke dag met voetbal bezig zijn. Je moet het mentale gedeelte in de gaten houden, dat zal een belangrijke factor zijn in de beslissing rond vrije dagen."

De oud-trainer ziet het als een wel als een voordeel voor Slot. "Ik denk dat Slot blij is dat Bijlow, Szymański en Jahanbakhsh op een hoog niveau kunnen trainen en spelen. Dat geeft enorm veel energie aan spelers, op een WK zijn. Ik denk dat Slot er alleen maar voordeel bij heeft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie