Nieuws

Barcelona weet weer niet te winnen en zakt verder weg in La Liga

Barcelona weet weer niet te winnen en zakt verder weg in La Liga

12-12-2021 20:51 Laatste update: 23:47

FC Barcelona is er weer niet in geslaagd om een wedstrijd winnend af te sluiten. In een uitwedstrijd tegen CA Osasuna leek het er lang op dat de Catalanen met de drie punten naar huis gingen, maar een paar minuten voor tijd maakte de thuisploeg toch de gelijkmaker.

Het houdt niet op voor Barcelona, dat de laatste twee wedstrijden al verloor van Real Betis en Bayern München. Frenkie de Jong en Luuk de Jong stonden beiden in de basis. Na twaalf minuten leek er niet veel aan de hand voor de ploeg van Xavi, toen Nico González zijn eerste doelpunt in het eerste van Barça maakte.

Nog geen twee minuten later stond Barcelona echter alweer met beide benen op de grond, na een snelle gelijkmaker van David Garcia. Hij kopte de voorzet van Jon Moncayola achter Marc-André ter Stegen. De doelman kreeg veel kritiek over zich heen na zijn zwakke optreden in München van afgelopen woensdag. 

In de tweede helft kwam Barça al na vier minuten op voorsprong via Abde Ezzalzouli. Het negentienjarige talent schoot de bal vanuit de lucht hard in de dak van het doel. Er was veel commotie rondom de goal van Barcelona, omdat de bal aan de andere kant tegen de arm van Sergio Busquets kwam voorafgaand aan het doelpunt. De VAR heeft naar de situatie gekeken, maar draaide het doelpunt niet terug.

Lang leek Barcelona de winst met pijn en moeite over de streep te trekken, maar vier minuten voor tijd dook Ezequiel Ávila op. De Argentijnse invaller schoot Osasuna op gelijke hoogte vanaf de rand van de zestien, vanuit een afvallende bal. Barcelona blijft door het gelijke spel steken op slechts 24 punten uit zestien wedstrijden in La Liga. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!