Opstellingen

Opstelling Oranje: Van Gaal wijzigt zijn elftal op twee posities

Opstelling Oranje: Van Gaal wijzigt zijn elftal op twee posities

29-11-2022 14:45 Laatste update: 14:54
0

De elf namen die het voor het Nederlands elftal moeten gaan doen tegen Qatar zijn bekend. Bondscoach Louis van Gaal durft Memphis Depay voor het eerst in de basis op te stellen en ook Marten de Roon start vanaf de eerste minuut.

Van Gaal sorteerde maandag al voor op een basisplaats voor Memphis. Tijdens de persconferentie hield de bondscoach zijn kaken nog stijf op elkaar, maar naderhand liet Van Gaal tegenover de NOS weten dat de spits van FC Barcelona fit genoeg was voor één uur spelen. "En dan kun je op je vingers natellen dat hij gaat beginnen", aldus de trainer. 

Een speler die ook nog niet in de basis begon is De Roon. Steven Berghuis kreeg tegen Senegal de voorkeur boven de Atalanta Bergamo-controleur, terwijl clubgenoot Teun Koopmeiners tegen Ecuador mocht starten. De twee spelers maakten geen onuitwisbare indruk, waardoor Van Gaal nu voor de verdedigend sterke De Roon kiest. 

Er gingen geluiden op dat Vincent Janssen in plaats van Davy Klaassen zou starten, maar daar is niets van waar. De Ajacied behoudt zijn basisplek, wat betekent dat de Royal Antwerp FC-spits 'gewoon' op de bank begint. Het duel met Qatar begint om 16.00 uur Nederlandse tijd.

De opstelling: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Roon, De Jong; Klaassen, Memphis, Gakpo.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie