Nieuws

Van der Vaart begrijpt keuze van Van Gaal: 'Zo kom je niet aan voetballen toe'

Van der Vaart begrijpt keuze van Van Gaal: 'Zo kom je niet aan voetballen toe'

29-11-2022 07:35 Laatste update: 07:39
1

Rafael van der Vaart denkt dat Louis van Gaal er goed uit doet om Teun Koopmeiners uit de basis te houden voor het cruciale duel met Qatar. De verwachting is dat de middenvelder voor het duel met Qatar in de basis wordt vervangen door zijn ploeggenoot bij Atalanta Bergamo: Marten de Roon.

Tegen Ecuador werd het middenrif van Nederland overlopen en dat had volgens Van der Vaart te maken met het positiespel van de Atalanta Bergamo-speler. "Koopmeiners gaat op rechtsback de bal halen en speelt dan breed of terug", zegt de oud-voetballer tegen de NOS. "Zo kom je niet aan voetballen toe."

Uitgerekend Koopmeiners' ploeggenoot bij de Italianen, Marten de Roon, lijkt nu af te stevenen op een basisplaats. Dat zou een prima keuze zijn volgens Van der Vaart. "Die blijft tenminste in het midden staan en speelt de bal naar de goede kleur. Dan komt er een beetje systeem in."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!