Opstellingen

Vermoedelijke XI: Koopmeiners en duo Ajacieden verdwijnen uit Oranje-basis

Vermoedelijke XI: Koopmeiners en duo Ajacieden verdwijnen uit Oranje-basis

29-11-2022 06:45 Laatste update: 08:37
5

De vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal is bekend. Volgens het Algemeen Dagblad moet Teun Koopmeiners zijn plekje op het middenveld afstaan aan Marten de Roon en verliezen ook Davy Klaassen en Steven Bergwijn hun basisplaatsen.

De twee Ajacieden worden voorin vervangen door Vincent Janssen en Cody Gakpo. De topscorer van het Nederlands elftal verhuist daardoor weer naar de 10-positie. Memphis Depay keert zoals Louis van Gaal maandag al liet doorschemeren terug in de basis voor het duel met Qatar.

De tegenvallende Koopmeiners wordt niet vervangen door Steven Berghuis, maar door Marten de Roon. In de verdediging houdt Van Gaal vast aan Jurriën Timber, die Matthijs de Ligt na één wedstrijd uit de basis heeft gespeeld.

Naar verwachting zal het Nederlands elftal aantreden in de gebruikelijke 1-3-5-2 formatie. Tegenstander Qatar - reeds uitgeschakeld voor de volgende ronde - hanteert hetzelfde systeem. Met een punt of overwinning is kwalificatie voor de volgende ronde een feit.

Het duel met de WK-organisator begint dinsdag om 16.00 uur. Tegelijkertijd wordt de wedstrijd tussen Senegal en Ecuador afgewerkt.

De vermoedelijke opstelling: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Roon, De Jong; Gakpo, Memphis, Janssen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!