Nieuws

Iraanse autoriteiten laten meer dan 700 gevangenen vrij na WK-zege tegen Wales

Iraanse autoriteiten laten meer dan 700 gevangenen vrij na WK-zege tegen Wales

28-11-2022 21:05
1

De autoriteiten in Iran zouden meer dan zevenhonderd gevangenen hebben vrijgelaten nadat het land met 2-0 won van Wales op het WK in Qatar, meldt het Iraanse Mizan Online. De mensen die weer op vrije voeten staan zouden vast hebben gezeten na de massale protesten in het land.

Mede door de situatie in het land is Iran een van de meest besproken elftallen van het WK. Tijdens de eerste wedstrijd tegen Engeland – die met 6-2 verloren werd – zongen de basisspelers niet mee met het volkslied. In de tweede wedstrijd tegen Wales deden ze dat wel, maar nu was het resultaat met 0-2 een stuk beter. Dat zorgde voor veel emotie tijdens en na afloop van het duel. Er zouden nu zelfs ook mensen vrij zijn gelaten.  

"Na een speciaal bevel van het hoofd van de gerechtelijke autoriteit na de overwinning van het nationale voetbalteam tegen Wales, werden 709 gedetineerden vrijgelaten uit verschillende gevangenissen in het land", klinkt het statement op de Iraanse website. "Onder hen zijn enkele mensen die tijdens de recente gebeurtenissen zijn gearresteerd."

De protesten in Iran zijn ontstaan vanwege de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. De vrouw werd aangepakt door de autoriteiten omdat ze haar kledij niet op orde zou hebben gehad, wat zelfs tot haar dood heeft geleid. Dat was voor veel Iraniërs de reden om de straten op te gaan, wat nog meer doden en gevangenisstraffen heeft veroorzaakt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!