Nieuws

Luis Enrique slaat van zich af: 'Duitsland moet eerst van Costa Rica winnen'

Luis Enrique slaat van zich af: 'Duitsland moet eerst van Costa Rica winnen'

28-11-2022 17:55

Luis Enrique, de bondscoach van Spanje, heeft van zich afgeslagen na een vraag tijdens een persconferentie. De Spanjaard werd gevraagd of zijn ploeg er alles aan gaat doen om het derde groepsduel met Japan te winnen.

Spanje is koploper in Groep E met vier punten, terwijl Duitsland slechts één punt haalde na twee duels. De ploeg van Hansi Flick speelde gelijk en is daarom nog kandidaat om de achtste finales te bereiken. Daarvoor moet Duitsland van Costa Rica winnen, terwijl Spanje van Japan moet winnen.

Enrique werd gevraagd of Spanje, dat aan een gelijkspel tegen Japan sowieso genoeg heeft, of er gespeeld zou worden voor de winst. "Duitsland moet zich richten op het verslaan van Costa Rica", spuwt Enrique. "Maar ja, we gaan er alles aan doen om van Japan te winnen." De kraker tussen Spanje en Duitsland eindigde in 1-1. Alvaro Morata en Niclas Füllkrug waren zondagavond de doelpuntenmakers. De vier landen uit Groep E komen donderdag 1 december in actie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!