Nieuws

Internationale pers bejubelt Kudus na heldenrol: 'Hij was uiterst klinisch'

Internationale pers bejubelt Kudus na heldenrol: 'Hij was uiterst klinisch'

28-11-2022 17:34

Mohamed Kudus was maandagmiddag met twee doelpunten de grote held van Ghana in het duel met Zuid-Korea. De internationale pers is onder de indruk van de wedstrijd van de middenvelder van Ajax. VoetbalNieuws maakt een rondje langs de buitenlandse kranten.

De BBC spreekt van een uitblinkende Kudus. 'In de tweede helft lag het momentum bij Zuid-Korea, maar Kudus was uiterst klinisch toen hij de derde treffer van de Ghanezen beheerst binnenschoot, nadat ploeggenoot Inaki Williams de bal miste.' Het Engelse medium beloont Kudus met een 8 voor zijn optreden.

'Ghana viert geflatteerde overwinning dankzij Kudus', kopt het Duitse Kicker. 'Na het goede voorbereide werk van Mensah schoot Williams helemaal mis in het midden, maar de bal wist alsnog Kudus te bereiken. De Ghanees schoot tegendraads in om er 3-2 van te maken. Net als Cho wist Kudus ook zijn tweede treffer te maken.'

De Ghanese pers is lyrisch over Kudus. 'Mohamed Kudus vuurt de Black Stars naar de overwinning', kopt het Ghanese Graphic. 'Ajax-ster Kudus zorgde definitief voor de overwinning met zijn tweede treffe, nadat hij al de 2-0 op zijn schoen had gekregen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!