Exclusive

VN One to Watch: dribbelaar Afif de meest in het oog springende Qatarese aanvaller

VN One to Watch: dribbelaar Afif de meest in het oog springende Qatarese aanvaller

29-11-2022 10:00 Laatste update: 10:00

In de rubriek One to Watch duikt VoetbalNieuws in de selectie van alle tegenstanders van Oranje op het WK, op zoek naar die ene speler waar bondscoach Louis van Gaal zijn Leeuwen extra voor moet waarschuwen. Dinsdag staat de wedstrijd tegen Qatar op het programma, waar maar één man tot nu toe in positieve zin opviel: Akram Afif.

De 26-jarige Akram Hassan Afif werd op 18 november 1996 geboren in Doha, de hoofdstad van Qatar. De Arabische dribbelaar was vanaf moment één gebonden aan Al-Sadd SC, de club waar hij momenteel nog steeds voor uitkomt. Afif speelde niet zijn hele profcarrière in Qatar. Verschillende Spaanse en Belgische uitstapjes zijn aan zijn naam verbonden.

In Zuid-Europa speelde Afif in de jeugd voor Sevilla FC en Villarreal CF, waarna hij de overstap maakte naar Sporting Gijón. Met die club speelde hij in totaal negen wedstrijden in de Primera División, waarin hij in totaal 228 minuten maakte. Door zijn prestaties bij Gijón verdiende de Qatarees een transfer naar het Belgische Eupen, waarmee hij vijftien wedstrijden in de Jupiler Pro League speelde. Daarin kwam de aanvaller één keer tot scoren. Na Eupen keerde Afif in 2020 uiteindelijk terug naar Al-Sadd.

Op internationaal niveau maakte Afif een stuk meer indruk. De van een afro voorziene dribbelaar kwam in totaal al 90 keer uit voor Qatar, waarin hij 26 keer tot scoren kwam. Zijn hoogtepunt bereikte hij in 2019, door de Azië-cup te winnen. Tijdens dat toernooi trof Afif één keer het net.

In de openingswedstrijd van Qatar tegen Ecuador tijdens dit WK deelde Afif nog vrolijk mee in de malaise, maar tegen Senegal kwam er toch een andere speler voor de dag. Van alle aanvallend ingestelde Qatarese spelers was Afif de meest dreigende, wat ook terug te zien is in de statistieken. Hij had van zijn elftal de meeste balaanrakingen, nauwkeurige passes, schoten, dribbelpogingen en succesvolle dribbels. Van Gaal zal zijn spelers er dus zeker op wijzen om Afif het meeste in de gaten te houden!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie