Exclusive

VN Man of the Match: Briljante Kudus kan op nóg meer posities uit te voeten

VN Man of the Match: Briljante Kudus kan op nóg meer posities uit te voeten

28-11-2022 16:06 Laatste update: 16:20
1 Reacties
Author profile picture

Tom Dieleman

De loodzware poule met Zuid-Korea, Portugal en Uruguay zit er voor tweederde op voor Ghana. De Afrikanen houden nog altijd uitzicht op het bereiken van de knock-outfase van het WK na 3-2 winst tegen de Afrikanen. Dat is met name te danken aan één man die naar de naam Mohammed Kudus luistert: de Ajacied is de VoetbalNieuws Man of the Match.

Tegen Portugal liet de speler in Amsterdamse dienst zich al gelden met een piekfijne assist, maar met twee treffers tegen de stugge Zuid-Koreanen eiste Kudus de absolute hoofdrol op. Zijn eerste treffer was een gevalletje 'op het juiste moment op de juiste plaats' staan. Een goede voorzet van routinier Jordan Ayew werd op waarde geschat door de linkspoot, die de bal op fraaie wijze van zijn hoofd in het doel liet glijden. 

Met de goal tilde de Ghanees de marge naar 2-0. Daarmee leek er geen vuiltje aan de lucht voor The Black Stars, ware het niet dat de Zuid-Koreanen in een tijdsbestek van drie minuten twee keer scoorden in de tweede helft. Het aangeslagen Ghana leek rijp voor de slacht. Dat was buiten Kudus om gerekend. De Ajacied stond in de 68ste minuut andermaal op de goede plek. De als hangende rechtsbuiten spelende Kudus werd volledig over het hoofd gezien door de Aziatische defensie en bleef uiterst kalm oog in oog met de doelman: 3-2. 

Daarmee schoot de uitblinker van Ajax van de afgelopen Champions League-campagne zijn land eigenhandig naar een zeer welkome driepunter. Met een Expected Goal van 0.46 liet Kudus niet voor het eerst dit seizoen zien over exceptionele kwaliteiten te beschikken. Alhoewel Kudus slechts een passingsnauwkeurigheid van slechts 75 procent  kon overleggen, viel hij toch op met enkele fraaie passes. Het lage percentage heeft te maken met het feit dat de smaakmaker veel risico in zijn spel legt.

Extra optie voor Schreuder?

Met zijn topprestatie op de rechtsbuitenpositie lijkt hij Alfred Schreuder (onverwachts) een extra optie te geven op het hoofdpijndossier bij de Amsterdammers. Opvallend is dat de huidige Ajax-trainer de tien omgeturnd leek te hebben tot spits, maar de multifunctionele voetballer blijkt dus ook uitstekend hangend op de rechterflank uit de voeten te kunnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie