Nieuws

Van Gaal lijkt alsnog basisplaats Memphis te verklappen: 'Op je vingers natellen'

Van Gaal lijkt alsnog basisplaats Memphis te verklappen: 'Op je vingers natellen'

28-11-2022 14:43
1

Memphis Depay start tegen Qatar in de basis bij Oranje. Op de persconferentie liet Louis van Gaal dat nog in het midden, maar tegenover de NOS bevestigt de bondscoach het alsnog.

Van Gaal benadrukt dat Memphis klaar is voor zijn eerste basisplaats op het WK in Qatar. De aanvaller van FC Barcelona is fit genoeg om in ieder geval één uur in actie te komen. "En dan kun je op je vingers natellen dat hij gaat beginnen", aldus de bondscoach van het Nederlands elftal.

Tegen Senegal moest Memphis het doen met een half uur, terwijl de aanvaller tegen Ecuador al bij rust inviel. Qatar zal zich voor een uur moeten wapenen tegen Memphis, maar Van Gaal kijkt wel uit. Een hele wedstrijd zit er nog niet in voor de spits. "We nemen geen risico met hem. We hebben Depay nodig om dit toernooi te winnen. En na de groepsfase gaat het al helemaal 'om het echie'."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!