Gelijkspel Servië en Onana-loos Kameroen, knock-outfase nog mogelijk voor Tadic

28-11-2022 12:59

Servië en Kameroen hebben het in hun tweede groepsduel op het WK in Qatar de punten gedeeld. Mede door een geweldige Vincent Aboubakar werd het na een 3-1 voorsprong voor het Servië van Dusan Tadic nog 3-3.

In de eerste helft was Servië de betere ploeg, maar het was Kameroen dat de score opende. Via een ingestudeerde corner van Nicolas N’Koulou was het Jean-Charles Castelletto die scoorde. Lang leek Kameroen met een voorsprong de rust in te gaan, maar Servië kwam vlak voor de pauze terug. Op aangeven van Dusan Tadic zorgde Strahinja Pavlovic voor de gelijkmaker. Twee minuten later zette Sergej Milinkovic-Savic op aangeven van Andrija Zivkovic zijn ploeg ook gelijk op voorsprong.

Servië begon daardoor met een voorsprong aan de tweede helft en die werd na een assist van wederom Zivkovic uitgebreid door Aleksandar Mitrovic. Daarna leken de Serviërs hard op weg naar de overwinning, maar niets bleek minder waar. Binnen twee minuten kwam Kameroen compleet terug. Eerst was het Vincent Aboubakar die dacht buitenspel te staan en de bal geweldig afrondde. Van buitenspel was geen sprake, waardoor de aansluitingstreffer een feit was. Daarna was het wederom Aboubakar die op de goal afstormde. Ditmaal gaf hij de bal af aan Eric Choupo-Moting die de 3-3 binnenschoot. Uiteindelijk bleef het bij 3-3 en werden de punten dus gedeeld.