Opinie

Ziyech sneert naar België: 'Deze wedstrijd was een stuk makkelijker'

Ziyech sneert naar België: 'Deze wedstrijd was een stuk makkelijker'

28-11-2022 10:44

Hakim Ziyech is niet bepaald onder de indruk van de Belgische nationale ploeg. Dat zegt de linkspoot van de Leeuwen van de Atlas na afloop van het duel (2-0 zege) tegen de Rode Duivels.

Met een assist was de Chelsea-speler belangrijk in de knappe overwinning tegen de Belgische formatie. "De eerste wedstrijd was moeilijker voor ons", sneert Ziyech na afloop van het duel. "We konden ons spel toen niet spelen, want Kroatië speelde een heel goede wedstrijd. Deze was misschien makkelijker, vooral op het middenveld. België maakte meer fouten dan de Kroaten."

Over het eigen spel van de Marokkaanse ploeg was Ziyech zeer te spreken. "We speelden een heel sterke wedstrijd, vooral verdedigend. We wachtten geduldig op hun fouten en ik denk dat we vooral daarom gewonnen hebben: we op het juiste moment gescoord", aldus de rechtsbuiten.

Door de organisatie van het WK werd Ziyech uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Zelf kan hij maar weinig met die eretitel. "Ik verdien troffee niet. Het is een collectieve inspanning: iedereen heeft zijn bijdrage geleverd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!