Nieuws

'Update: Onana verlaat WK per direct na conflict met bondscoach'

'Update: Onana verlaat WK per direct na conflict met bondscoach'

28-11-2022 12:13 Laatste update: 12:13
1

Fabrizio Romano heeft meer details over de verwijdering van Andre Onana uit de selectie van Kameroen. Volgens de Italiaanse journalist is de doelman uit de spelersgroep gezet, omdat hij zich niet wilde schikken naar de wensen van de bondscoach.

De transfergoeroe schrijft op Twitter 'dat hem verteld is' dat Onana geen onderdeel meer uitmaakt van de Kameroen-selectie wegens een discussie met bondscoach Rigobert Song. De keuzeheer van het Afrikaanse land zou de keeper gevraagd hebben op een 'meer traditionele wijze' te keepen.

Naar verluidt had Onana hier geen boodschap aan en vertelde hij Song op zijn beurt vast te houden aan zijn eigen stijl. Van die houding zou Song vervolgens niet gediend geweest zijn, waardoor Onana uit de selectie is verwijderd. Het is nog niet duidelijk of het toernooi van de Internazionale-sluitpost er daardoor nu al opzit.

Romano rept over een 'gespannen' situatie. Het duel met Servië dat om 11.00 uur begint, is voor beide landen cruciaal. Het eerste duel werd namelijk door zowel Kameroen als Servië verloren.

Update: Volgens Fabrizio Romano heeft Andre Onana zijn conclusies getrokken uit de verbanning uit de Kameroen-selectie. De voormalig keeper van Ajax heeft besloten zijn biezen te pakken en heeft het trainingskamp van De Ontembare Leeuwen inmiddels verlaten, aldus de transferspecialist.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!