Nieuws

Van Dijk ontkent ontevredenheid over speelwijze Oranje: 'Ging vaak uitstekend'

Van Dijk ontkent ontevredenheid over speelwijze Oranje: 'Ging vaak uitstekend'

28-11-2022 09:57

Virgil van Dijk heeft tegenover het Algemeen Dagblad ontkend niet tevreden te zijn over de speelwijze van Oranje. Daarmee ontkracht hij het vermoeden van Ibrahim Afellay.

De aanvoerder van het Nederlands elftal krijgt de vraag of de speelwijze nog ter discussie staat. "Nee, helemaal niet", aldus Van Dijk. "Omdat we in de afgelopen pakweg tien wedstrijden juist heel goed hebben gespeeld in deze formatie. In balbezit, in het druk zetten: dat ging vaak uitstekend, tegen niet de minste landen. Naar dat niveau moeten we terug – en snel."

Van Dijk kreeg kritiek van Marco van Basten te verwerken. De verdediger zou te weinig initiatief nemen. "Maar dat heeft ook met onze speelwijze te maken", aldus de Liverpool-stopper. "Ik ben bij Oranje de middelste man. In de opbouw zijn de linker- en rechterverdediger misschien nog wel belangrijker. En terecht: Nathan Aké is linksbenig, Jurriën Timber is ook héél goed aan de bal. Ik heb in mijn rol vaak de spits voor me lopen – en ben het slot op de deur. Ik voel me daar heel comfortabel bij, echt waar, maar het is wél een iets andere rol."

Dinsdag om 16.00 uur speelt Oranje de laatste groepswedstrijd op het WK. Thuisland Qatar is de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!