Nieuws

Oranje-aanval niet fit of uit vorm: 'Simons een keer opstellen, als nieuwe impuls'

Oranje-aanval niet fit of uit vorm: 'Simons een keer opstellen, als nieuwe impuls'

28-11-2022 08:38
1

Als het aan Aad de Mos ligt, wordt de aanval van Oranje op de schop gegooid. Dat laat de oud-trainer weten tegenover Voetbal International.

"Een aantal spelers zijn niet fit of niet in vorm", begint De Mos. De oud-trainer van onder meer Ajax en PSV doelt daarmee hoogstwaarschijnlijk op onder meer Steven Bergwijn, Memphis Depay en Vincent Janssen. Eerstgenoemde presteerde altijd in Oranje, begon het seizoen geweldig bij Ajax, maar zakte ver terug en nam die vorm ook mee naar het Nederlands elftal. Memphis arriveerde niet fit bij Oranje en krijgt steeds meer minuten. Janssen maakte een niet al te beste indruk tijdens het duel met Senegal. De Mos pleit voor een opvallende naam. "Daar moeten oplossingen voor gevonden worden. Misschien Xavi Simons een keer opstellen, als nieuwe impuls."

De Mos verwacht dat het tegen opponenten uit andere continenten dan Zuid-Amerika en Afrika wel makkelijker zal worden voor Oranje. "Het voetbal is anders, de ruimtes kleiner. Een land als Ecuador gedijt daar goed bij. Die durfden elkaar aan te spelen. Misschien scheelt het als we straks tegen een ploeg spelen die opener voetbalt dan Zuid-Amerikanen en Afrikanen. Ecuador speelde soms ook met vijf verdedigers. Je kon geen druk zetten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie