Nieuws

Van Dijk ziet genoeg 'rotzakken' binnen de Oranje-selectie: 'Ook Andries Noppert'

Van Dijk ziet genoeg 'rotzakken' binnen de Oranje-selectie: 'Ook Andries Noppert'

28-11-2022 08:21

Terwijl het vanaf de buitenkant misschien niet zo lijkt, vertellen de spelers van Oranje elkaar vaak genoeg de waarheid, benadrukt Virgil van Dijk tegenover het Algemeen Dagblad. De aanvoerder van het Nederlands elftal zag zijn ploeg goed omgaan met het gelijkspel tegen Ecuador.

Volgens Van Dijk zijn er een aantal 'rotzakken' die geen blad voor de mond houden als het erom gaat. "Dat zijn er genoeg, hoor. Marten de Roon, Memphis, Steven Berghuis, ikzelf, ook Andries Noppert; allemaal doen ze dat op hun eigen manier. Dat wij als groep op een goede manier met elkaar omgaan, als collectief, lijkt het misschien zo dat we elkaar niet de waarheid durven vertellen. Maar dat is zeker wél zo."

De selectie van Oranje baalde na het gelijkspel tegen Ecuador. "Tactisch hebben we op de ochtend na Ecuador meteen een goede nabespreking gehad, maar óók op andere vlakken. Qua agressiviteit in de duels was het ook onvoldoende bij ons. Dat kan en mag nooit gebeuren", aldus de verdediger van Liverpool. Ook toen viel op dat iedereen graag zijn steentje bijdraagt. "Wat ik ook een goed signaal vond: er kwam heel veel input vanuit de spelers zelf, óók van de jongens die niet hadden gespeeld."

Van Dijk denkt dat het alleen maar goed is dat er kritisch gekeken wordt naar de resultaten tot nu toe. "Ja, dat denk ik wel. Het is zeker moeilijker. Maar het gevoel na Ecuador was ook wel echt interessant. Je hebt vier punten, je staat bovenaan en je hebt de moeilijkste twee tegenstanders gehad. En toch was iedereen teleurgesteld, wijzelf zeker. Dan is het de kunst om kritisch te zijn op elkaar, maar óók om positief te blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie