Nieuws

Rellen in meerdere steden na Marokkaanse zege, ME ingezet in Rotterdam en Den Haag

Rellen in meerdere steden na Marokkaanse zege, ME ingezet in Rotterdam en Den Haag

27-11-2022 19:28 Laatste update: 20:18
4

Marokko boekte zaterdagmiddag een belangrijke 0-2 overwinning op België. Vele Marokkanen vierden daarom feest op straat, ook in Nederland. Inmiddels zijn de festiviteiten echter veranderd in grimmige rellen, zo meldt onder meer de NOS.

Zo is in zowel Den Haag als Rotterdam de ME ingezet en klinken ook vanuit Amsterdam berichten over onrustige situaties. In Rotterdam verzamelden zich zo'n 500 jongeren, die met glas en vuurwerk naar de politie gooien. Op het Vaillantplein in Den Haag trokken voorbijgangers deuren open van passerende auto's. De ME werd ingezet om de menigte uit elkaar te drijven. In Amsterdam-West woeden brandjes en wordt er veel vuurwerk afgestoken. Bussen en trams worden daarom omgeleid.

Ook in België is het onrustig. Voorafgaand aan de wedstrijd gooiden jongeren al met vuurwerk in het centrum van Brussel en werden er meerdere vernielingen aangericht. Op beelden die circuleren op sociale media is te zien hoe jongeren tijdens de wedstrijd op een rijdende auto springen, erop in slaan en een brandblusser leegspuiten. Met waterkanonnen worden ze momenteel uit elkaar gedreven.

Niet overal ontstaan rellen. In de Utrechtse wijk Lombok liepen feestende supporters door de straten en blijft de sfeer normaal. De politie is er wel aanwezig om eventuele escalaties te kunnen beheersen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie