VN Man of the Match: Andrej Kramaric schiet Kroatië hoogstpersoonlijk naar zege

27-11-2022 19:09
1

Kroatië won zondagavond met 4-1 van Canada en deed daarmee uitstekende zaken in de strijd om een plek bij de laatste 16 van het WK. Andrej Kramaric was de absolute uitblinker met twee doelpunten en verdient daarmee de titel VoetbalNieuws Man of the Match.

De Kroaten kwamen vroeg op achterstand, maar aan de hand van Kramaric keerde de wedstrijd om. Eerst leek hij snel de 1-1 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Om en nabij het halve uur was het wel raak. De Hoffenheim-spits ontving de bal in het strafschopgebied van Mateo Kovacic, draaide open en joeg hem in de rechter onderhoek. Marko Livaja maakte vlak voor rust de 1-2, waardoor Kroatië met een gerust hart de kleedkamer kon opzoeken.

In de 70ste minuut was Kramaric wederom trefzeker en daarmee bracht hij aan alle onzekerheid een eind. Een voorzet vanaf links belandde voor zijn voeten, waarna hij de bal controleerde en hem met een laag schot tegen de touwen volleerde. Vijftien minuten voor tijd werd hij naar de kant gehaald, samen met Luka Modric. De Kroatische driepunter zat dankzij zijn twee treffers immers al in de tas.