Kroatië pakt cruciale driepunter in vermakelijke wedstrijd, Canada uitgeschakeld

27-11-2022 18:56
1

Kroatië heeft zondagavond met 4-1 gewonnen van Canada. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic doet daarmee uitstekende zaken in de strijd om een plek bij de laatste 16 van het WK. In een vermakelijke wedstrijd in Al-Rayyan was Andrej Kramaric de absolute uitblinker.

De Canadezen vlogen echter uit de startblokken. Alphonso Davies kopte zijn ploeg al na twee minuten op voorsprong na een uitgemeten voorzet van Tajon Buchanan en maakte daarmee de eerste Canadese WK-goal ooit. Het Kroatische antwoord kwam een halfuur later. Andrej Kramaric leek eerder al de 1-1 te maken, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Even later was het wel raak voor de spits. Hij ontving de bal in het strafschopgebied en schoot hem knap in de rechter onderhoek.

Vlak voor rust werd het ook 2-1. Rechtsback Josip Juranovic stak een groot gedeelte van het veld over en speelde de bal in de voeten van Marko Livaja. De aanvaller van Hajduk Split bedacht zich niet en joeg de bal met een strakke lage bal tegen de touwen. Canada snakte naar de rust en mocht van geluk spreken dat het na 45 minuten niet 1-3 stond.

Ook de tweede helft begon uiterst vermakelijk. Vier minuten na rust maakte Canada bijna gelijk, maar invaller Jonathan Osario schoot voorlangs. Kramaric kreeg de bal aan de andere kant door Luka Modric toegespeeld op de penaltystip, maar keeper Borjan redde adequaat. Twintig minuten voor tijd maakte Kramaric zijn tweede en daarmee ook aan alle onzekerheid een eind. De Hoffenheim-spits ontving de bal op de punt van de zestien, kreeg alle tijd om hem te controleren en volleerde in de linker onderhoek raak. Vijf minuten voor het einde werd hij naar de kant gehaald, samen met Modric. Invaller Lovro Majer maakte in de blessuretijd ook nog de 4-1.

Kroatië leidt door de driepunter in poule A. Marokko staat tweede, met evenveel punten als de Kroaten: vier. België (drie punten) moet nog volop aan de bak om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Canada is reeds uitgeschakeld.