Nieuws

Gakpo niet van slag door transfergeruchten: 'Word niet verlegen van complimenten'

Gakpo niet van slag door transfergeruchten: 'Word niet verlegen van complimenten'

27-11-2022 18:24 Laatste update: 18:37
1

Cody Gakpo is vooralsnog een van de lichtpuntjes in het Nederlands elftal. De 23-jarige PSV'er speelt zijn eerste WK en maakte tegen zowel Senegal als Ecuador een doelpunt. De aanvaller krijgt volop complimenten en geniet wederom interesse vanuit Engeland. Hij reageerde zondag op de persconferentie, waarbij ook Daley Blind aanschoof.

Manchester United zou namelijk wederom geïnteresseerd zijn in de zogenaamde 'hottest prospect' van het WK. Of Gakpo daarvan op de hoogte is? "Ik focus me op het WK, maar het is fijn om zulke geruchten te horen. Zoals het er nu naar uitziet speel ik na de winter nog voor PSV", aldus Gakpo, die de ene na de andere vraag over een mogelijke transfer probeert te pareren.

Gakpo is dit seizoen ontembaar. In de 28 duels die hij voor club en land speelde, was hij maar liefst 34 keer betrokken bij een doelpunt. Cijfers en prestaties die grote clubs niet onopgemerkt zijn gebleven. Waar de Eintovenaar in de zomer nog in de belangstelling stond van Leeds United en Southampton, zijn die namen intussen verdreven door grootmachten als Bayern München, Real Madrid en dus ook Manchester United.

"Ik word niet verlegen van complimenten, maar het is een teamsport en ik heb liever dat het over het team gaat", blijft hij bescheiden. Blind weet als geen ander wat een goed eindtoernooi kan doen met je carrière als profvoetballer. In 2014 was hij een van de rijzende sterren van Oranje. "De wedstrijd tegen Spanje van toen heeft mijn leven veranderd. We zullen zien wat er na dit WK gaat gebeuren. Maar dat Cody het goed doet, dat ziet iedereen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!