Nieuws

Martínez teleurgesteld na nederlaag Rode Duivels tegen Marokko: 'Bittere pil'

Martínez teleurgesteld na nederlaag Rode Duivels tegen Marokko: 'Bittere pil'

27-11-2022 17:52
1

De Belgen verloren zondagmiddag met 0-2 van Marokko en moeten in de laatste poulewedstrijd tegen Kroatië alles op alles zetten om de volgende ronde van het WK te bereiken. Bondscoach Roberto Martínez is niet te spreken over het spel van zijn ploeg.

"Dit is een bittere pil", zei hij meteen na afloop voor de Belgische camera's. Romain Saïss kopte de Marokkanen in de 73e minuut op voorsprong. Voormalig AZ-speler Zakaria Aboukhlal bracht in de blessuretijd aan alle onzekerheid een eind. "Die eerste goal heeft onze wedstrijd bepaald. We hadden moeite om het hoofd koel te houden op de belangrijke momenten en we konden ons spel niet opdringen", aldus de Spanjaard.

Hij ziet de openingstreffer meer als klasse van de Marokkanen dan onkunde van zijn eigen spelers. "We verdedigen al zes jaar op die manier bij dode spelmomenten. Het was een goede bal. Het had niets te maken met hoe we stonden of wat er verder nog gebeurde."

België weet wat het moet doen om de volgende ronde van het WK te bereiken: winnen tegen Kroatië. "Nu moeten we deze wedstrijd goed evalueren en als team opnieuw bij elkaar komen voor de cruciale wedstrijd tegen Kroatië", besluit Martínez.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie