Nieuws

Danilo breekt op de training drie ribben, Pepe mag zich klaarmaken voor vierde WK

Danilo breekt op de training drie ribben, Pepe mag zich klaarmaken voor vierde WK

27-11-2022 14:38

Danilo Pereira heeft op de training van Portugal drie ribben gebroken. De 31-jarige verdediger mist hierdoor de laatste groepswedstrijden waardoor Pepe waarschijnlijk in de basis start tegen Uruguay.

Danilo stond tijdens de WK-wedstrijd tegen Ghana nog centraal achterin. De verdediger moet echter de wedstrijden tegen Uruguay en Zuid-Korea aan zich voorbij laten gaan. De 39-jarige Pepe zal hierdoor in het centrum van de verdediging zijn vervanger worden. De 129-voudig international kwam al eerder uit voor de nationale ploeg op drie WK’s en lijkt daar zijn vierde deelname aan toe te gaan voegen.

Bondscoach Fernando Santos heeft alle vertrouwen in de bikkelharde verdediger. "Pepe is een monster. Als er iemand belangrijk is in de kleedkamer, is hij het wel", vertelde de bondscoach tijdens een persconferentie. "Pepe kan morgen spelen, zonder problemen." Portugal won de eerste groepswedstrijd met 3-2 van Ghana. Mocht de ploeg van Santos winnen van Uruguay, dwingen zij plaatsing voor de volgende ronde af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!